Τουρκικοί όμιλοι ενδιαφέρονται για ελληνικά λιμάνια και μαρίνες

Οι ενδιαφερόμενοι τουρκικοί όμιλοι είναι δύο και οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι «έχουν βάλει στο μάτι» ένα λιμάνι και μία μαρίνα.

Τουρκικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι έχουν ήδη παρεμφερή δραστηριότητα στη γειτονική χώρα, ενδιαφέρονται για να αποκτήσουν παρουσία και στην Ελλάδα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έχουν ζητήσει τους ενημερωτικούς φακέλους για συγκεκριμένα κρατικά projects, τα οποία πρόκειται να «βγουν» σύντομα στην δημοσιότητα, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για έργα που αφορούν είτε σε μαρίνες είτε σε λιμενικές εγκαταστάσεις. Οι ενδιαφερόμενοι τουρκικοί όμιλοι είναι δύο και οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι «έχουν βάλει στο μάτι» το λιμάνι του Ρεθύμνου και μια μαρίνα στη Ρόδο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, αν στην πορεία αποδειχτεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω επέκταση του ενδιαφέροντος τους, αυτό να εκδηλωθεί.

Όλα τα παραπάνω, εννοείται ότι τελούν υπόψη της κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών, οι οποίες προωθούν την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού. Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, επιμένουν ότι «το επενδυτικό ενδιαφέρον, απ' όπου κι αν προέρχεται, είναι ευπρόσδεκτο, αρκεί να καλύπτει τις προϋποθέσεις». Ό,τι και αν είναι πάντως, θα φανεί στην πράξη σύντομα, αφού οι πρώτοι διαγωνισμοί βρίσκονται ήδη σε φάση προγραμματισμού.

Πηγή:voria.gr