Ο «χάρτης» των μεγάλων έργων σε Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα

Στην αποκωδικοποίηση των μεγάλων έργων για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, που αποτελούν σήμερα πρώτες προτεραιότητες για την κυβέρνηση, προχώρησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Ανάπτυξη και υποδομές στη Βόρεια Ελλάδα», την οποία διοργάνωσε το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η εκτέλεση των έργων, καθώς και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του μετρό της Θεσσαλονίκης, της επέκτασης του αεροδιαδρόμου, της σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον οδικό άξονα ΠΑΘΕ, της κατασκευής των ανισόπεδων κόμβων στη δυτική εσωτερική περιφερειακή, του δρόμου Θέρμης - Γαλάτιστας, της σήραγγας των Τεμπών, των κάθετων δρόμων στην Εγνατία Οδό και της εκβάθυνσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.


Μετρό

Ειδικότερα και αναφορικά με το μετρό ο κ. Σιμόπουλος σημείωσε ότι το έργο δε θα είναι έτοιμο ούτε στο τέλος του 2016, εξέφρασε, ωστόσο, την αισιοδοξία του ότι η νέα παράταση που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωσή του, θα είναι μικρής διάρκειας. «Οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι. Υπάρχει ένα θέμα σε τμήμα της κοινοπραξίας για την κατασκευή του, όμως, η τελευταία αποτελείται κατά 72% από ιταλικές εταιρίες, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι αρχαιολογικές ανασκαφές βρίσκονται στο τέλος τους και ότι παραδόθηκαν στον εργολάβο για κατασκευή οι σταθμοί του μετρό στο Παπάφειο, στην πλατεία Δημοκρατίας και στη Νέα Ελβετία. «Το πρόβλημα σήμερα ακούει στο όνομα σταθμός της Βούλγαρη, όμως, θα ξεκαθαρίσει μετά τις 5 Μαρτίου, που θα εκδικαστούν τα θέματα των απαλλοτριώσεων. Επίσης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης βρήκαμε λύση και στο θέμα του αμαξοστασίου με την κατεδάφιση κτισμάτων», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων υποστήριξε ότι η γραμμή του μετρό προς την Καλαμαριά θα είναι έτοιμη μέχρι το 2018, το επόμενο τρίμηνο θα δημοπρατηθούν οι μελέτες κατασκευής της γραμμής προς τη Σταυρούπολη και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι επεκτάσεις του έργου προς τις υπόλοιπες δυτικές συνοικίες και τη Σίνδο.


Αεροδιάδρομος - λιμάνια

Αναφορικά με το έργο επέκτασης του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο κ. Σιμόπουλος υποστήριξε ότι έχει επαναξεκινήσει η κατασκευή ενός για χρόνια σταματημένου έργου. Όπως είπε, μόλις ολοκληρωθεί, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα μπορεί να εξυπηρετεί υπερατλαντικές πτήσεις και να προσγειώνονται σ' αυτό τζάμπο.

Έργο άμεσης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, κατά το γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, θεωρείται η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον οδικό άξονα Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι (ΠΑΘΕ). Ο κ. Σιμόπουλος το χαρακτήρισε ως ώριμο έργο και υποστήριξε ότι τα εμπόδια λύθηκαν μετά την αντικατάσταση του εργολάβου που είχε πρόβλημα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει και πάλι η κατασκευή του έργου στο πρώτο εξάμηνο του 2013 .

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή έργων και έχει ήδη δημοπρατηθεί η εκβάθυνσή του.


Οδικά έργα

Τον άλλο μήνα, σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, θα δημοπρατηθούν και οι τελευταίοι κόμβοι, με σκοπό την αναβάθμιση της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής της Θεσσαλονίκης, ενώ προχωράει η κατασκευή του δρόμου Θέρμη - Γαλάτιστα, καθώς και άλλων οδικών αξόνων της Χαλκιδικής. Επίσης, ο ίδιος σημείωσε ότι είναι έτοιμες οι σήραγγες στα Τέμπη και μάλιστα τη Δευτέρα άρχισε να τοποθετείται σ' αυτές φωτισμός.

Τέλος, για τους κάθετους άξονες στην Εγνατία Οδό ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων ανέφερε τα εξής: Ο κάθετος άξονας στον Έβρο βρίσκεται υπό κατασκευή, όχι, όμως, με τους ρυθμούς που πρέπει, διότι η εταιρία που τον ανέλαβε -η τρίτη κατά σειρά- αντιμετωπίζει πρόβλημα. Τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διάνοιξη του άξονα Κομοτηνή - Νυμφαίο, ενώ για την επίσπευση ολοκλήρωσης του δρόμου Φλώρινα - Νίκη βρέθηκε λύση, ώστε να μη χρειαστούν αρχαιολογικές ανασκαφές. Τέλος, ο οδικός άξονας Καστοριά - Κρυσταλλοπηγή θα είναι έτοιμος εντός του χρονοδιαγράμματος.


Μικρότερα έργα

Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε και σε μια σειρά μικρότερων έργων που θα εκτελεστούν στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, είπε ότι εξασφαλίστηκαν οι πόροι και φέτος θα επιλεγεί εργολάβος για την υπογειοποίηση των γραμμών στη Μενεμένη, ενώ δρομολογείται η χωροθέτηση ιστιοπλοϊκών μαρίνων στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Πιο ώριμη είναι η χωροθέτηση μαρίνας στο Ποσειδώνιο και θα ακολουθήσει αυτή στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης.

Τέλος, σημείωσε ότι σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή 15 σχολικών μονάδων στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ αυτών θα κατασκευαστούν τρία σχολεία στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, δύο στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, άλλα δύο στο Δήμο Παύλου Μελά και ένα στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών.


Θ. Καράογλου

Σε υπουργείο ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τους επενδυτές, φιλοδοξεί να μετατραπεί το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ο ΥΜΑ-Θ, Θόδωρος Καράογλου, όπως ανέφερε κατά την εισήγησή του στην εκδήλωση. Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να δοθούν ακόμη περισσότερες αναπτυξιακές αρμοδιότητες στο ΥΜΑ-Θ, μαζί με αυτές που ήδη έχει αναλάβει.

«Απώτερος σκοπός μας είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση του ενιαίου αναπτυξιακού χώρου της Βόρειας Ελλάδας, η δημιουργία βιώσιμης, ανταγωνιστικής και περιφερειακής οικονομίας, καθώς και η επένδυσή στην κοινωνία της γνώσης και της καινοτομίας. Έτσι θα δημιουργήσουμε τη Βόρεια Ελλάδα των ευκαιριών και της εξέλιξης», τόνισε ο κ. Καράογλου.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2013 μπορεί να είναι και θα είναι το τέλος της κρίσης και υπογράμμισε ότι σήμερα τα πράγματα είναι δύσκολα και θα γίνουν ακόμη δυσκολότερα, αν επικρατήσουν κοινωνικός αναβρασμός και κινητοποιήσεις.

Πηγή:egnatiapost.gr